Składniki:
- po 1 sztuce papryki czerwonej, żółtej i zielonej
- 7 pomidorów
- 2 cebule (lub 3 mniejsze, mogą być dymki)
- 2 łyżki smalcu wieprzowego AWEX
- 1 łyżeczka papryki w proszku
- 500 g kiełbasy wiejskiej AWEX
- sól i pieprz
Wykonanie:
Paprykę i cebulę kroimy w drobną kostkę. Pomidory parzymy, obieramy ze skóry i kroimy na mniejsze części. Kiełbasę obieramy ze skóry i kroimy na małe kawałki. Smalec rozpuszczamy w garnku o grubszym dnie. Dodajemy kiełbasę, następnie cebulkę i razem je podsmażamy. Dodajemy pozostałe warzywa, chwilę trzymamy na większym ogniu a następnie dusimy ok. 30 minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką w proszku.
Smacznego :-)