Kiełbasa Żurkowa jest kiełbasą wyrabianą wyłącznie z wieprzowiny. Receptura jej wyrobu została tak opracowna, aby kiełbasa mogła być podstawowym składnikiem żurku lub innych staropolskich zup i potraw, do których sporządzenia potrzebna jest kiełbasa o wyraźnie wyczuwalnym aromacie czosnku oraz innych przypraw. Dzięki wędzeniu kiełbasy w tradycyjnych komorach wędzarniczych, w naturalnym dymie oraz starannie dobranej kompozycji przypraw, warzyw i ziół, potrawy przyrządzane na kiełbasie żurkowej, uzyskują niepowtarzalny, piękny aromat oraz tradycyjny, staropolski smak. |
|
Zamówienia |
Pełna nazwa handlowa: | Kiełbasa Żurkowa |
Opis produktu:
|
Kiełbasa wieprzowa, średnio rozdrobniona, wędzona, pieczona,
produkowana w osłonkach naturalnych
|
Pakowanie: | pakowana w atmosferze ochronnej (MAP) po około 1,2 - 1,5 kg |
Okres minimalnej trwałości: | 21 dni |