Kiełbasa Podwawelska jest klasyczną kiełbasą wyrabianą wyłacznie z wieprzowiny. Znakomita do spożycia zarówno na zimno jak i na gorąco. Dzięki starannie wyselekcjonowanym surowcom oraz zastosowanej recepturze, można ją zaliczyć do kiełbas "chudych", o stosunkowo niewielkiej zawartości tłuszczu. Złocistą barwę jaką charakteryzuje się kiełbasa, uzyskano dzięki wędzeniu w naturalnym dymie z mieszanki drewna liściastego. Doskonały smak uzyskano stosując w procesie wytwarzania starannie opracowaną recepturę oraz charakterystyczną kompozycję przypraw. | |
Zamówienia |
Pełna nazwa handlowa: | Kiełbasa Podwawelska |
Opis produktu:
|
Kiełbasa wieprzowa, średnio rozdrobniona, wędzona, parzona,
produkowana w osłonkach naturalnych
|
Pakowanie: | pakowana w atmosferze ochronnej (MAP) po około 1,8 - 2,0 kg |
Okres minimalnej trwałości: | 30 dni |
|
|